EEN GOEDE

AKOESTIEK

De akoestiek in een ruimte is afhankelijk van de mate van absorptie en terugkaatsing (reflectie) van geluid door plafonds, wanden of voorwerpen in de ruimte. De grootte van de ruimte speelt hierin ook een rol. Geluid wordt geabsorbeerd door een ruwe of zachte plafond- of wandafwerking en teruggekaatst door een gladde of harde afwerking. Wanneer geluidsgolven worden teruggekaatst duurt het even voordat het geluid is uitgestorven. Er klinkt dan een echo of nagalm in de ruimte.

De akoestische plafonds en wanden van Spandesign zijn ‘zacht’ en bestaan, onder andere, uit een folie met perforatie. Dit zorgt voor een speciale geluidsabsorptie. Het elimineert geluidsreflecties die communicatie en concentratie kunnen beïnvloeden.

 DE AKOESTISCHE WERKING

VAN SPANDESIGN

Zodra geluidsgolven op het akoestische folie van Spandesign vallen ontstaat er een fysische reactie: De geluidsenergie wordt aan de perforatieranden van het folie door wrijving omgezet in warmte. Als gevolg hiervan worden geluidsgolven aanzienlijk minder gereflecteerd en zal de nagalm, of echo, beduidend minder zijn. Voor een nog betere geluidsabsorberende werking kan het folie dubbel geplaatst worden.

Naast een plafond of wand kan het akoestische folie ook worden toegepast in een lichtelement of projectiewand. Een spanplafond, gespannen wand of gespannen element biedt onzichtbaar akoestisch comfort in combinatie met onbeperkt design.

BENIEUWD NAAR

WAT WE KUNNEN DOEN

Wij denken graag met u mee om tot de beste oplossing voor uw ontwerp en inrichting te komen. 

Adres: Ringbaan Oost 94 • 5013 CD Tilburg | Tel: 013 52 11 087 | Email: [email protected]