DE AKOESTIEK

VAN EEN RUIMTE

De akoestiek in een ruimte is afhankelijk van absorptie en terugkaatsing van geluid via het plafond, de wanden of de huisraad. Gladde en harde objecten kaatsen meer geluid terug dan objecten met een zachte afwerking. Wanneer er te veel geluid terugkaatst hoor je een echo.

De wanden en plafonds van SPANdesign gaan een echo tegen. Onze ‘zachte’ plafonds en wanden absorberen meer geluid dan een traditionele wand of plafond waardoor geluidsreflectie geëlimineerd wordt.

AKOESTISCHE 

WERKING

Zodra geluidsgolven op het folie invallen, ontstaat een fysische reactie: de geluidenergie wordt aan de perforatieranden door wrijving omgezet in warmte. Als gevolg hiervan worden geluidsgolven niet meer volledig gereflecteerd en zal de nagalm tijd beduidend inkorten. Voor een nog betere geluidsabsorberende werking  kan de folie dubbel geplaatst worden.

WAT IS

POLYMEERFOLIE

Renolit is een translucente of witte polymeerfolie voorzien van speciale perforatie die zorgt voor een uitstekende geluidsabsorberende werking. Door de toepassing van Renolit polymeerfolie kan een geluidsprobleem op een zeer esthetische wijze worden opgelost. Naast een plafond of wand, kan de folie ook toegepast worden in een lichtelement of projectiewand. Een spanplafond, gespannen wand of element biedt onzichtbaar akoestisch comfort in combinatie met onbeperkt design.

TECHNIEK: Kaeffer isoliertechniek heeft een perforatie ontwikkeld die wij aanbrengen in de spanplafond folie: Renolit perforatie. De folie wordt voorzien van microperforaties, aangebracht volgens een isometrisch raster.

AFMETING: Te spannen folie tot ca. 50 m2 uit één doek.

WELKE

VOORDELEN

• Grootformaat
• Flexibiliteit
• Elastisch
• Antistatisch dus stofvrij
• Toepassing als spansysteem Brandklasse B1 volgens EN 14716 (B-s2-D0)

BENIEUWD NAAR

WAT WE KUNNEN DOEN

Wij denken graag met u mee om tot de beste oplossing voor uw ontwerp en inrichting te komen. 

Adres: Ringbaan Oost 94 • 5013 CD Tilburg | Tel: 013 52 11 087 | Email: [email protected]